Kayıtlar



ekşi maya nasıl kullanılır

Resim
Ekşi maya nasıl kullanılır? Evde ekşi mayayı hazırlayıp olgunlaştırdıktan sonra, ekşi mayanın kullanıldığı yerlerde (ekmek, bazlama, krep, pide, lahmacun, pizza gibi benzer ürünlerde) kullanılır. Ekşi maya ile yapılacak ürünlerde ekşi mayanın rolü, aynen endüstriyel olarak üretilen marketlerde satılan yaş maya, kuru mayanın yaptığı işleri yapar. Yani; ekşi maya hamuru kabartmakla kalmaz, ekşi maya ile yapılan ürüne tat ve aroma verir. Ayrıca, ekşi maya ile yapılan ürünün dayanma gücünü artırır, ürün geç bayatlar ve küflenme sorunlarnı en asgariye indirir. Ekşi mayanın sağlık yönünden faydalarından söz etmeyi konunun uzmanlarına bırakmak, haddimizi aşmamak olur. Ekşi maya ile bir hamur yaparken ekşi mayayı uyandırmak (aktifleştirmek) gerekir. Ekşi maya aktif olduktan sonra kullanılır. 100 gr. un için 20 gr. ile 50 gr. arası ekşi maya yeterlidir. Bu iki ölçüde kullanıldığı hamuru mayalar. 20 gr. ekşi maya, hamuru geç sürede kabartır. 50 gr. ekşi maya hamuru daha az sürede kabartır. Ekşi ...


gizlilik politikası

Resim
Gizlilik Politikası Bir Google ürünü olan Blogger'ın kullanıldığı https://klasikmutfak.blogspot.com olarak kişisel gizlilik haklarınıza saygı duyuyor ve sitemizde geçirdiğiniz süre zarfında bunu sağlamak için Google ile birlikte azami çaba sarf ediyoruz. Kişisel bilgilerinizin güvenliği ile ilgili bazı önemli açıklamalar aşağıda açıklanmış ve bilginize sunulmuştur. Bu blog (https://klasikmutfak.blogspot.com), Google'a ait olan Blogger altyapısını kullanmaktadır. https://klasikmutfak.blogspot.com sitesini kullanarak, Google'ın gizlilik ve hizmet şartlarını baştan kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi için bu linke tıklayınız.  https://klasikmutfak.blogspot.com sitesi, kullanıcılara ait kişisel hiçbir kişisel bilgiyi kaydetmez, saklamaz. Blogger altyapısı kullanıldığından, google ve blogger gizlilik şartları geçerlidir. Kullanıcılar, google ve blogger'ın gizlilik, hizmet şartları ve çerez politikalarını kabul etmeyebilir ve bu siteyi kullanmama yoluna gidebilir. Ayr...


fırında çipura

Resim
Fırında çipura nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? Halk deyimi ile çupra veya çipura balığı çeşitli yöntemlerle tavada, mangalada ya da fırında pişirilebilir. Çipura sade yapılabileceği gibi, çeşitli sebze veya sos kullanılarkta yapılabilir. Bu tamamen kişinin damak tadına uygun tercihine bağlıdır. Fırında çipura yapımında fırın istenilen sıcaklığa ayarlanır ve önceden ısıtılır. Fırının sıcaklığına, çipuranın büyüklüğüne ve sayısına göre çipura fırında farklı sürelerde pişer. Ayrıca balığı nasıl seviyorsanız; az pişmiş, orta pişmiş ya da tam pişmiş olarak balık pişirildiğinde pişme süreside değişir. Resimde gördüğünüz iri deniz çipurası 700 gr. ağırlığındadır. Fırında sade olarak, önceden 200°C dereceye ısıttığımız fırının orta rafında tam pişmiş kıvamında 40 dakikada pişirdik. Balığın pullarını ve içini temizledikten sonra, tuz ve karabiberle tatlandırdık. Balığın karnına limon dilimleri yerleştirdikten sonra, kağıtlı fırın tepsisine koyduk. Balığın üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağı ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır