fırında çipura

Fırında çipura nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? Halk deyimi ile çupra veya çipura balığı çeşitli yöntemlerle tavada, mangalada ya da fırında pişirilebilir. Çipura sade yapılabileceği gibi, çeşitli sebze veya sos kullanılarkta yapılabilir. Bu tamamen kişinin damak tadına uygun tercihine bağlıdır.

Fırında çipura yapımında fırın istenilen sıcaklığa ayarlanır ve önceden ısıtılır. Fırının sıcaklığına, çipuranın büyüklüğüne ve sayısına göre çipura fırında farklı sürelerde pişer. Ayrıca balığı nasıl seviyorsanız; az pişmiş, orta pişmiş ya da tam pişmiş olarak balık pişirildiğinde pişme süreside değişir.

Resimde gördüğünüz iri deniz çipurası 700 gr. ağırlığındadır. Fırında sade olarak, önceden 200°C dereceye ısıttığımız fırının orta rafında tam pişmiş kıvamında 40 dakikada pişirdik. Balığın pullarını ve içini temizledikten sonra, tuz ve karabiberle tatlandırdık.

Balığın karnına limon dilimleri yerleştirdikten sonra, kağıtlı fırın tepsisine koyduk. Balığın üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağı gezdirdik ve fırının orta rafına sürdük. Balık pişerken bir iki kez kendi yağını kullanarak balığın üzerine fırça ile yağ sürdük ve 40 dakikada pişirdik.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır