Kayıtlar



düdüklüde zeytinyağlı enginar

Resim
Düdüklüde zeytinyağlı enginar tarifi, nasıl yapılır? Klasik düdüklü tencere kullanarak zeytinyağlı enginarı kısık ateşte yarım saate pişirdik. Yemekte 4 tane iri enginar, 3 tane orta irilikte taze patates, bir iri kuru soğan, bir iri havuç, altı çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı limon suyu, bir tatlı kaşığı buğday unu, bir tatlı kaşığı tuz ve bir su bardağı (200 ml.) su kullandık. Yemekte bir tutam doğranmış maydanozu eklediğimizi de unutmamak lazım. Temizlenmiş enginarlar altı parçaya böldük. Soğanı yemeklik, havucu orta irilikte kuşbaşı doğradık. Patatesleri iki parçaya böldük. Düdüklüde zeytinyağı ile birlikte soğanı kavurduktan sonra unu ekledik ve kavurduk. Peşinden doğradığımız bütün sebzeleri, tuzu, suyu ekledik ve düdüklüyü kapattık. İlk düdük sesini duyduktan sonra ocağı tamamen kıstık ve yemeği kısık ateşte 30 dakika pişirdik. Düdüklüyü açtık ve doğradığımız maydanozu serptik. Afiyet olsun.


tereyağlı ev yapımı kuskus pilavı

Resim
Tereyağlı ev yapımı kuskus pilavı tarifi, kuskus nasıl pişirilir? Bu tarifle kuskus pilavı yapmak çok pratik, 15 dakikada pilavınız hazır. Tarifimizde anlatılan kuskus pilavı kuskus makarna değil, evde yapılan gerçek kuskustur. Kuskusun içinde ince bulgur, üzerinde un, yumurta ve süt mevcuttur. Kuskus pilavının sayısız çeşitleri arasında en kolay olanı tereyağlı kuskus pilavıdır. Kuskusu haşla, üzerine tereyağı gezdir, karabiber, tuz ile tatlandır, karıştır koy sofraya. Bu kadar basit, yapımı kolay. Tereyağlı kuskus pilavı yapımında dikkat edilecek ayrıntı, kuskusun pişirilmesidir. Makarna haşlamasını bilen her insan, tereyağlı kuskus pilavını gözü kapalı yapar. Bir tencereye yapacağınız kuskus miktarına yetecek miktarda bol su koyun ve suyu kaynatın. Su kaynayınca içine makarna suyuna eklediğiniz kadar tuz koyun, üzerine kuskusu ekleyin ve karıştırın. Su kaynayınca saate bakın ve kuskusu 15 dakika haşlayın, ocaktan alın, süzün. Üzerine dilediğiniz kadar tuz, karabiber ekin. İstediğini...


ekşi maya nasıl kullanılır

Resim
Ekşi maya nasıl kullanılır? Evde ekşi mayayı hazırlayıp olgunlaştırdıktan sonra, ekşi mayanın kullanıldığı yerlerde (ekmek, bazlama, krep, pide, lahmacun, pizza gibi benzer ürünlerde) kullanılır. Ekşi maya ile yapılacak ürünlerde ekşi mayanın rolü, aynen endüstriyel olarak üretilen marketlerde satılan yaş maya, kuru mayanın yaptığı işleri yapar. Yani; ekşi maya hamuru kabartmakla kalmaz, ekşi maya ile yapılan ürüne tat ve aroma verir. Ayrıca, ekşi maya ile yapılan ürünün dayanma gücünü artırır, ürün geç bayatlar ve küflenme sorunlarnı en asgariye indirir. Ekşi mayanın sağlık yönünden faydalarından söz etmeyi konunun uzmanlarına bırakmak, haddimizi aşmamak olur. Ekşi maya ile bir hamur yaparken ekşi mayayı uyandırmak (aktifleştirmek) gerekir. Ekşi maya aktif olduktan sonra kullanılır. 100 gr. un için 20 gr. ile 50 gr. arası ekşi maya yeterlidir. Bu iki ölçüde kullanıldığı hamuru mayalar. 20 gr. ekşi maya, hamuru geç sürede kabartır. 50 gr. ekşi maya hamuru daha az sürede kabartır. Ekşi ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır