yeşil mercimekli bulgur pilavı

Yeşil mercimekli bulgur pilavı bu tarifle çok kolay. Bir su bardağı bulgur, bir çay bardağı yeşil mercimek, bir çorba kaşığı tepeleme tereyağı, iki çorba kaşığı sıvı yağ, bir çay kaşığı salça, karabiber, pul biber, tuz  ve iki su bardağı sıcak su yapılacak yemek için yeterlidir. Bir çay bardağı yeşil mercimeği yeter miktarda su ile düşük ısıda 10 dakika haşlayın ve süzün.

Tencerede tereyağı ve sıvı yağı ısıtın. Üzerine sıra ile soğan, salça, bulguru ilave edin orta ateşte kavurun. Ardından haşlanmış yeşil mercimek, 2 su bardağı sıcak su, baharatlar, tuzu ilave edin ve malzemeleri karıştırın. Tencereyi bir kez fokurdatın, kapağı kapayın, ocağı tamamen kısın. Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Bulgur suyunu çekince ocağı söndürün, tencereyi en az 15 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır