karnabahar çiğ köfte tarifi


Karnabahar çiğ köfte tarifi, etli ve üç kişilik olarak hazırlandı. Diyet yapanlar; özellikle ketojenik diyet yapanlar için, bulgurlu etli çiğ köfteyi aratmayacak tat ve lezzette. Bu köfteyi yaptıktan sonra göreceksiniz ki, diyet çiğ köfteyi sadece diyet yapanlar yemiyor. Diyet yapmayanlar da bu köfteyi severek tüketeceklerdir. 

Karnabahar çiğ köfte malzemesi:

  • 300 gr. dana kıyması
  • 500 gr. karnabahar
  • 150 gr. kuru soğan
  • iki diş sarımsak
  • 30 gr. domates salçası
  • 15 gr. Tatlı biber salçası
  • 30 gr. pul biber
  • birer çay kaşığı karabiber,kimyon, tuz
  • yeter miktarda taze soğan, maydanoz

Çiğ köftenin yapımı:

  1. soğan ve sarımsağı rendenin ince gözüde rendeleyin, ardından beze koyup suyunu sıkın atın. Kalan posayı köfte yapımında kullanın.
  2. karnabaharı doğrayın, rondoda aralıklı çekerek, bulgur iriliğine getirin. Peşinden teflon tavaya koyun orta ateşte taneleşinceye kadar kavurun
  3. kavurduktan sonra pul biber, karabiber, kimyonu ilave edin karıştırın ve soğumasını bekleyin
  4. yoğurma kabı içine kıyma, domates salçası, biber salçası, soğan ve sarımsağın posası, tuzu koyun, karıştırın
  5. üzerine karnabaharı ilave edin, iyice karışana kadar yoğurun
  6. peşinden doğranmış taze soğan, maydanozu ilave edin, yoğurun
  7. köftenin tuzuna bakın, gerekirse tuz ilave edin
  8. en son köfteyi top yapın, parçalar koparın köfte şekli verin
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır