kuşbaşı etli ıspanak yemeği
Kuşbaşı etli ıspanak yemeği tencerede 20 dakikada pişer, içine koyduğumuz dana eti 20 dakikada düdüklü tencerede pişer. Ispanak yemeğini istediğiniz ölçüde etli ve sulu yapabilirsiniz. Ispanak yemeğine su verirken haşladığımız etin suyunu kullandık. Yemekte baharat kullanmaktan kaçındık. Siz damak tadınıza uygun istediğiniz baharatlarla ıspanak yemeğini tatlandırabilirsinia. Afiyet olsun.
ıspanak yemeği malzemesi:
yemeğin yapılması:
Afiyet olsun.
ıspanak yemeği malzemesi:
- 1 kg.ıspanak
- 300 gr. dana kuşbaşı
- 1 kuru soğan
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 silme çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 çay bardağı etin haşlama suyu
yemeğin yapılması:
- ıspanağı temizleyin, yıkayın, süzün ve doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın
- eti düdüklü tencerede 2 su bardağı su ile orta ateşte 20 dakika haşlayın
- tencereye zeytinyağını koyun ısıtın
- üzerine sıra ile soğan, salça ilave edin kavurun
- peşinden haşlanmış dana eti, 1.5 çay bardağı etin haşlama suyu ve tuzu ilave edin, karıştırın. Üzerine ıspanağı ilave edin ve karıştırın. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, ocak ısısını yükseltin.
- tencereyi bir iki dakika fokurdatın ve kapağını kapayın
- ocağı tamamen kısın, saatinize bakın
- tam 20 dakika bitiminde tencereyi ocaktan alın
Afiyet olsun.