basmati pirinç nasıl pişirilir

Basmati pirinç nasıl pişirilir? Basmati pirinç, bütün pirinçlerin ağababasıdır. Lezzet ve görünüm olarak on numara, beş yıldız. Basmatiyi tadan bir damak, diğer pirinçlerin yüzüne bakmaz. Elbette basmati doğru yöntemlerle pişirilebilirse. Basmati pirinç pilavı yapmak için üç yöntem kullanılır. Basmati kaynayan su içine atılarak haşlanır ve buna salma pirinç pilavı pişirme yöntemi denir.

Diğer usül ise, herkesin bildiği kavurma yöntemidir. Basmati ıslatılır, süzülür ve yağ içinde kavrulur, suyu verilerek pişirilir. Üstte verdiğimiz yöntemle, burada sözünü ettiğimiz yöntem kullanılarak basmati pirinç pişirilirse; bir ölçü basmati pirince, iki ölçü su kullanılır. Yağ ölçüsü ise, herkes kafasına ve damak tadına göre yağ miktarını ayarlar. Pirinç pilavlarında yağın fazla oluşu sorun yaratmaz. Yağ az gelirse pilav kuru olur ve boğazdan geçerken sorun yaratır.

Gelelim üçüncü basmati pişirme yöntemine; bu yöntemle basmati pirinç buharda pişirilir. Asya ülkelerinde en çok tercih edilen yöntemdir. Bu usulle basmati pilavı yapmak, gerçekten deneyim ister. Uzak doğuda ve Türki Cumhuriyetlerinde yaşayan halkların büyük çoğunlu basmati pirinç pilavını buharda pişirir ve her pilav yapan kişinin usülü farklıdır. Pirincin ıslanmasından, pişme süresine kadar kendi deneyimleri çerçevesinde hareket ederler. Buharda pişirilen basmati pilavı etsiz olmaz. Tavuktan, büyükbaş hayvanların etine varıncaya kadar et çeşitleri basmati pilavına yataklık yapar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır