8 kişilik etli çiğ köfte nasıl yapılır
8 kişilik etli çiğ köfte nasıl yapılır? Sekiz kişilik çiğ köfte malzemelerini tedarik edin ve tarifimizdeki işlem sırasına uyun, lezziz çiğ köftenizi afiyetle yiyin. Afiyet olsun.
8 kişilik çiğ köfte malzemesi:
- 600 gr. çiğ köftelik bulgur
- 600 gr. yağsız dana kıyması
- 300 gr. sulu olanından kuru soğan
- 600 gr. olgun domates
- 60 gr. domates salçası
- 60 gr. tatlı biber salçası
- 60 gr. pul veya isot biber
- 3 tatlı kaşığı karabiber
- 3 tatlı kaşığı kimyon
- 4 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz
- 6-8 dal taze soğan
- yarım demet maydanoz
çiğ köftenin yapılması:
- taze soğan ve maydanozu ince doğrayın bir kaba koyun,
- kuru soğanı ve sarımsağı çok ince doğrayın
- domatesi rendeleyin
- tepsiye bulgur, soğan ve sarımsağı koyun soğanın diriliği gidinceye kadar yoğurun
- üzerine rendelenmiş domatesi, domates salçası, biber salçası, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin, malzemeler iyice karışıp özleşene kadar 15-20 dakika yoğurun
- peşinden kıymayı ilave edin, kıyma malzemelerin arasında kayboluncaya kadar yoğurun
- ardından doğranmış taze soğan ve maydanozu ilave edin, iyice karışana kadar yoğurun
- yoğurma işlemi bittikten sonra çiğ köfteyi top haline getirin
- elinizi ıslayın, toptan parçalar koparın, avuç içinde sıkarak köfte şeklini verin
- ve gönlünüzce servis edin.
ne kolay değil mi? sizde yaparsınız.
Afiyet olsun.