makarna salça sosu tarifi

Makarna salça sosu tarifi çok basit görünsede, bu sosu yapabilecek insanın var olduğunu sanmıyorum. Konuyla ilgilenenlerle 1 paket makarna için gerekli sos malzemelerini ve sosun nasıl yapıldığını paylaşacağım. Bu salçalı sos yüzük, düdük ve kalem kesme makarna çeşitleri için süper. Sosun yapımı basit, süper oluşu içinde barındırdığı küçük bir ayrıntıda gizlidir. 1 paket makarna için 60 gr. tereyağı, 1 çorba kaşığı (50 gr.) domates salçası ve 5-6 çorba kaşığı kadar makarnanın haşlama suyu gerekir.


Salçalı sosun yapılması: Tavada tereyağını yakmadan eritin. Üzerine domates salçası ilave edin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Peşinden 5-6 kaşık makarnanın haşlama suyundan ilave edin ve karıştırın. Tavanın içine ilave edilen su, buhar olup uçuncaya kadar ( düşük ila orta ısı arası ısıda) sosu kaynatın ve ocaktan alın. Hazırladığınız sosu süzdüğünüz makarnanın üzerine ilave edin ve karıştırın. Tencere kapağını kapatın, makarnayı 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır