arpa çorbası


Kaba kırılmış arpa çorbası tarifi, 5 kişilik arpa çorbası nasıl yapılır? Arpa çorbası farklı tat ve lezzette çorba çeşitidir. Yarım su bardağı ölçsünde kullanılan arpa ile beş kişiye yetecek miktarda çorba yapılır. 200 ml. lik su bardağının yarısı kadar arpa, bir çay bardağı dolusu arpaya eşittir. Ölçüyü tam olarak almanız için; 100 ml. lik çay bardağı ile arpayı ölçmeniz daha yerinde olur.

Arpa çorbasında kullanılan malzemeler: 1 Çay bardağı arpa kırması, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tepeleme doldurulmuş domates salçası, arzu ettiğiniz kadar karabiber, pul biber ve kuru nanedir. Bu malzeme miktarına göre, 4 su bardağı kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz yeterlidir. İsterseniz, çorbayı limon suyu ile tatlandırabilirsiniz.

Arpa çorbasının yapımı: Yağ içinde sırayla soğan, domates salçası ve kuru naneyi kavurun. Kavurma işleminden sonra; tencereye arpa kırması, 4 su bardağı sıcak su, karabiber, pul biberi ilave edin ve karıştırın. Tencereyi 1-2 dakika fokur fokur kaynatın, kapağını kapayın ve ocağı iyice kısın. Tencereyi 45 dakika kaynatın ve ocağı söndürün. Çorbanın tuzunu ayarlayın, afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır