yoğurt mayası nasıl saklanır


Evde yoğurt mayası nasıl saklanır? Herkes bilir, evde yoğurt mayası buzdolabında saklanır. Süresi ne kadardır? Yaklaşık iki haftadır. Yoğurt mayası ayırmak ince iştir. Yoğurt yapmasını bilen kişi, kullanılan yoğurttan maya alarak yoğurt yapmaz. Her zaman yoğurt mayasını yeni yaptığı yoğurttan iki üç kaşık alır ve saklar.

Yoğurt mayasının buzdolabında saklama süressi 15 günü aşmamalıdır. Gün uzadıkça yoğurt mayası ekşimeye başlar. Ekşiyen maya ile yoğurt mayalanırsa, yapılan yoğurtta ekşi olur. Yoğurt mayası normal zamanlarda 2-3 çorba kaşığı ölçüsünde sıkıca kapalı kavanoza konularak dolapta saklanır. Evde düzen her daim aynı tempoda yürümez.

Bazen olmadık zamanda, uzun zaman evden ayrılmak zorunda kalınabilir. İşte böylesi durumlarda kullanılmamış yoğurt ve yoğurt mayası nasıl saklanır. Bu iş için en uygun yoğurt ve yoğurt mayası saklama ortamı derin dondurucudur. Kullanmadığınız veya az tüketmiş olduğunuz yoğurdu ve yoğurt mayasını derin dondurucuya koyun.

Eve tekrar dönüşünüzde derin dondurucudan yoğurdunuzu buzdolabına alın, çözdürün ve kullanın. Özellikle derin dondurucuda yoğurt mayası saklamak isterseniz, mayalık yoğurdu buzdolabı torbasında saklamayın. Mayalık yoğurdu kalın cam kavanoz veya plastik kavanozda ağızı sıkıca kapalı olarak saklamanızı tavsiye ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır