tavada döner nasıl yapılır
Tavada döner nasıl yapılır? Tavada döner her marka, model tavada yapılabilir. Döküm tavada ise süper olur. Dönerde kullanacağınız et güzel olursa, yaptığınız dönerin tadına doyamıyacaksınız. Tarifimi bir kez deneyin, çoğu dönercilerin yaptığı dönerle, dönerinizi mukayese edin. Afiyet olsun.
Tavada döner malzemesi:
- iki parça antrikot
- üç kaşık zeytinyağı
- bir tatlı kaşı domates salçası
- bir orta boy soğan
- üç kaşık içme suyu
- bir çay kaşığı karabiber
- bir tatlı kaşığı tuz
Tavada döner yapımı:
- soğanı soyun, rendenin ince gözünde rendeleyin
- rendelediğiniz soğanı tel süzgece koyun
- kaşığın tabanıyle bastırarak suyunu süzün
- soğan suyunu kabında bekletin, posasını ise atın
- anrikot parçalarının üzerine tuz ekin
- bir kap içine soğan suyu, salça, karabiber, üç kaşık suyu koyun
- ve pütürsüz olacak şekilde karıştırın
- bu karışama enrikot parçalarını bulayın, bir kaba alın
- kabın üzerini streçleyin ve bir gece buzdolabına kaldırın
- kızartacağınız zamandan 2 saat önce buzdolabından çıkarın
- ardından, tavayı orta ateşin bir tık üzerinde ısıtın
- üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı gezdirin
- eti ikişer dakikalık sürelerle 2 defa alt üst ederek pişirin
- ve tavadan bir kap içine alın, ılımasını bekleyin
- peşinden keskin bıçakla döner gibi incecik kesin
- kestiğiniz parçaları aynı tava içinde hafifi kavurun
- ve dilediğiniz gibi servis edin.