kapama yemeği nedir

Güveçte Kapama Yemeği

Kapama yemeği nedir, nasıl yapılır? İnternette bir sürü kapama yemeği tarifine rastlarsınız. Pilavın üzerine yatırılmış çeşitli et gibi. İşin aslı; kapama kuzu eti, soğan, sarımsak, biber ve baharatlarla pişirilen yemektir. Kapama adı ise, bu yemek pişirilirken tencere veya toprak güveç kapağı hamur ile kapatılır ki, dışardan hava girmesin. Bu şekilde et tencere ya da güveç içinde lokum gibi pişer.

Bu yemek için en güzel örnek, Yozgat testi kebabıdır. Testiye et başta olmak üzere gerekli malzemeler konur ve ağızı hamur ile sıkıca kapatılır. Testi ağır ateşte saatlerce tutulur ve yumuşacık etin pişmesine vesile olur. Her yörenin, her kültürün kendine göre kapama yemeği vardır. Modern çağda kapama her çeşit (kuzu, dana, tavuk, hindi gibi) et ile yapılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır