fırında soslu bütün tavuk


Fırında soslu bütün tavuk tarifi ve nasıl yapılır? Fırında farklı sos ve ısı kullanarak tavuk kızarttım. Bu tarifim diğer favori tariflerim arasındadır. Tarifimi denerseniz, kesinlikle memnun kalırsınız. Tavuk için hazırladığım tavuk sosu ılık tereyağı, bir limonun suyu ve tuzdur. Bu üç malzeme, diğer yapılan (yoğurtlu, salçalı) sosların tadını kat be kat verir ve hatta sollar. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Fırında soslu bütün tavuk malzemesi:
  • temizlenmiş bir bütün tavuk
  • erimiş ılık tereyağı 25 gr.
  • üç kaşık limon suyu
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • fırın tepsisi

Fırında soslu bütün tavuk kızartması yapımı:

  1. fırını önceden 150°C dereceye ısıtın
  2. tavuğu yıkayın kağıt peçete ile kurulayın
  3. ve fırın tepsisine yerleştirin
  4. üzerini ve iç tarafını tuzlayın
  5. tuzladığınız yerlere limon suyu sürün, ovalayın
  6. ılık tereyağını fırça ile tavuğun dışına sürün
  7. ardından tepsiyi fırına sürün
  8. tavuğu 1 saat pişirin ve tepsinin konumunu değiştirin
  9. ve tavuğu 1 saat daha pişirin, fırından alın
ne kadar kolaylık değil mi?