tavuk ciğeri kızartması


Tavuk ciğeri kızartması, tavuk ciğerinin en lezzetli hali. Yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli. İhtiyaç ölçüsünde tavuk ciğeri alınır, temizlenir, yıkanır ve süzülür. Peşinden iri parçalar halinde kesilir. Kesilen parçaların üzerine pul biber ve tuz serpilir. Tavuk ciğeri kızartması, derin yağ içinde ve orta ateşte yapılır.

Bir kap içinde yumurta çırpılır. Başka bir kap içine buğday un'u konur. Tavuk ciğeri kızartmasında kaplama olarak ekmek kırıntısı veya grissini kırıntısı kullanılır. Bu malzemelerden biri başka bir kaba konur. Orta ısıda yağ ısıtılır. Ciğer parçaları önce una, sonra yumurtaya ve en son ekmek kırıntısına bulanır ve yağ içinde kızartılır.