salçalı makarna nasıl yapılıyor bilen var mı?
Salçalı makarna malzemeleri: Salçalı makarna nasıl yapılıyor bilen var mı? Var. Salçalı makarnayı herkes yapabilir. Fakat, hakkıyle yapan var mı? bilemem. Makarna en kolay yemek olarak görülür; kaynat suyu, at içine makarnayı haşla bitsin. Makarna işi hiçte o kadar kolay değil. Makarna yapmak, zamana ve malzeme ölçülerine doğrudan bağlı bir yemek çeşiti. Özellikle sosu sadece salça olan makarna yapamak gerçekten zor. Salçalı makarna göz kararı ölçülerle yapılmaz. Makarna, göz kararı ile bir defa güzel yapılabilir, 99 defa için aynı şey söylenemez. Sözünü ettiğim makrana, yerken ikinciye tabağın dolması bekleyenlerin sevdiği makarnadır. Değilse, makarna yapmakta iş mi?
Tereyağlı, domates salçalı makarna sosunda kullanılacak malzeme ölçüleri bilinirse, yapılacak salçalı makarna enfes olur. Aşağıda bulunan ölçüleri salçalı sos yapımında kullanırsanız, makarnayı severek yersiniz.
100 gr. Kuru Makarna (çeşit farketmez)
- 12 gr. Tereyağı
- 8 gr. Domates Salçası
150 gr. Kuru Makarna
- 18 gr. Tereyağı
- 12 gr. Domates Salçası
250 gr. Kuru Makarna
- 27 gr. Tereyağı
- 18 gr. Salça
300 gr. Kuru Makarna
- 36 gr. Tereyağı
- 24 gr. Domates Salçası
500 gr. Kuru Makarna (1 paket)
- 60 gr. Tereyağı
- 40 gr. Domates Salçası