15 dakikada arpa şehriye pilavı hazır

15 dakikada arpa şehriye pilavı hazır. Pirinç pilavı en güzel tereyağı ile yapılır. Arpa şehriyeyi kavururken yüksek ısıda tereyağının yanmaması için; tencereye tereyağı ile birlikte zeytinyağı veya ayçiçeği yağı konursa yerinde olur. Pirinç pilavı yapımında 2 su bardağı baldo pirinç kullandım. Pirinci 200 ml. su bardağı ile ölçtüm. 4 çorba kaşığı tepeleme dolu arpa şehriye kullandım. Şehriyeyi dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ayrıntı ise, pilava su verirken 1 çay bardağı fazladan şehriye için su ilave etmeniz gerekir.

2 su bardağı dolusu baldo pirinç
3.5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı (20 gr.)
1 çorba kaşığı tereyağı (40 gr.)
4 çorba kaşığı tepeleme arpa şehriye
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz

Pirinci, bir çay kaşığı tuzu bir kaba koyun ve üzerini kapatacak miktarda su doldurun. Kabı yarım saat dinlendirdikten sonra içindeki suyu dökün. Pirinci 7 kez suyunu değiştirerek yıkayın ve en son süzgeçten geçirin. Ardından tencerede yağı ısıtın ve şehriyeyi kavurun. Peşinden pirinci ilave edin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Üzerine 3.5 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave edin. Tencereyi bir dakika fokurdatın, kapağını kapayın ve ateşi iyice kısın. Tam 14 dakika bitiminde ocağı söndürün. Tencereyi 15 dakika dinlendirdikten sonra karıştırın ve pilavı servis edin.