yeni alınan güveç nasıl kullanılır


Yeni alınan, içi cilasız toprak güveç nasıl kullanılır? Toprak güveci ilk aldığınızda yapmanız gereken, güveci ısıtarak yağlamaktır. Toprak güvecin kullanılabilmesi için güveç iç yüzeyinin yağlanması gerekir. Güveci istediğiniz türde, yemeklik yağ kullanarak yağlayabilirsiniz. Elinize aldığınız toprak güvece asla su tutmayın, yıkamayın.

Güvecin içini bez veya kağıt peçete ile güzelce silin. Ardından içine tabanını kaplayacak şekilde, 1 santim civarında sıvı yağ koyun ve düşük ısıda ısıtın. Güveç fırında veya ocak üstünde ısıtılır. Fırın orta ısıya (100-150 derece) ayarlanır ve içinde yağ ile güveç fırına sürülür. Güveç ısındıktan sonra çıkarılır ve nihale (tencere altlığı) üzerine konur. İçindeki yağ bez veya fırça ile iç yüzeyine iyice sürülür.

Ocak üstünde ise, güveç içindeki yağ ile ocak üzerine konur ve ocak kısık ateşe ayarlanır. Güveç ısındıktan sonra içindeki yağ, yine bez ve fırça yardımıyle iç yüzeyine sürülür. Güveç soğuduktan sonra fazla yağ atılır ve güveç sıcak su ile yıkanır. BU işlemlerden sonra toprak güveç yemek pişirme moduna alınır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır