tavuklu nohutlu çektirme pilav




Üç kişilik tavuklu nohutlu çektirme pilav enfes. Hem pilavın güzelliği, hem de tavuk ve nohutun pilava verdiği lezzet süper. Bir piriç pilavı ancak bu yöntemle güzel yapılabilir. Çektirme pilav yöntemi basit ve yapımı gayet kolay. Pirinç pilavını nasıl yapıyorsanız, çektirme pirinç pilavını aynı şekilde yapacaksınız. Sizin pirinç pilavını yapma yönteminizden, çektirme pilav yöntemi küçük farkla ayrılır. Pilava su verdikten sonra, pilav on dakika kısık ateşte pişirilir ve ocak söndürülür. Ardından pirinç suyunu çekmesi ve yumuşaması için 15 dakika dinlendirilir.

Önceden nohut ve tavuk göğsünü haşladım. Yeter miktarda tavuk göğsünü didikledim, üzerine tuz ektim ve karıştırdım. Pilav pişip dinlendikten sonra, yeter miktarda nohut ve tavuk göğsünü tencereye ilave ettim, karıştırdım. Yani, nohut ve tavuk eti pilava en son ilave ediliyor.

Tavuklu nohutlu çektirme pirinç pilavını nasıl yaptım? 1 su bardağı baldo pirinci, 1 çay kaşığı tuzu, üzerini kapatacak miktarda (el yakmayacak) sıcak su içine koydum, karıştırdım ve yarım saat dinlendirdim. Ardından 7 kez suyunu değiştirerek yıkadım ve süzdüm. Teflon tencereye 20 gr. tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı koydum ve pirinci orta ateşte 5 dakika kavurdum. Peşinden 1.5 su bardağı tavuk suyu, 2 çay kaşığı tuzu ilave ettim ve karıştırdım. Tencereyi bir kez fokurdattım, kapağı kapattım ve ateşi tamamen kıstım. Kısıkta pilavı 10 dakika pişirdim, ateşi söndürdüm ve pilavı dinlenmeye bıraktım. Peşinden nohut ve tavuk etini ilave ettim ve karıştırdım.