iki kişilik süper köfte tarifi



İki kişilik süper köfte tarifi, on numara beş yıldız. Bu köfte tarifimi deneyen, köfte yapımı alışkanlıklarından mutlaka vazgeçecektir. Çünkü, bu köfte tarifi sayesinde bildiğim bütün ızgara köfte tariflerimin hepsini unuttum. Evde iki kişilik süper köfte tarifinin malzemelerini katlayarak dilediğiniz ölçüde ızgara köfte yapabilirsiniz. Önemli olan, köfte malzemelerini bir araya getirip köfte harcını hazırlamanızdır. Bunun yanında yaptığınız köfteleri kızartmakta önemlidir.

İki kişilik köfte yapımında 200 gr. dana kaburga kıyması, 30 gr. dana iç yağı, kuyruk yağı, kuzu iç yağı veya etin üzerinde bulunan herhangi bir yağ çeşiti, bir orta boy soğan, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı silme doldurulmuş karabiber, 1 çay kaşığı tepeli doldurulmuş tuz, 1 yemek kaşığı tepelice doldurulmuş ekmek kırıntısı kullanılır. 30 gr. yağı bıçakla ince küp küp doğrayın ve harca katın. Malzemeleri bir güzel karıştırın, dolapta bir saat dinlendirin.

Süre bitiminde köfte harcını dolaptan alın ve son bir kez karıştırın ve top yapın. Toptan 30 gr. parçalar koparın ve 10 tane köfte yapın. Teflon tavaya 1-2 kaşık sıvı yağı koyun, orta ateşin bir tık üzerindeki ısıda yağı ısıtın. Isınan yağ içine köfteleri dizin. Köftelerin bir yüzünü 2 dakika kızartın. Kızarmış köfteleri çevirin, çevrilmiş yüzünü de iki dakika daha kızartın ve ocaktan alın. Unutmayın, köftenin harcının yapımı kadar pişirilme süresi de önemlidir. Köfteleri kızarttıktan sonra (çeşitli sebzelerle) ekmek arası yaparsanız  tadına doyamazsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır