yemek pişirme süresi


Yemek pişirme başlangıç süresi nasıl tespit edilir veya yemek pişirme süresi nasıl hesap edilir? Yapılan her yemeğin pişirildiği (gazlı ocak, elektrikli ocak, elktrikli fırın, odun fırını, tencere, güveç ve düdüklü tencere gibi) yerin özeliğine, kullanılan ısının gücüne ve yemeğin miktarına göre belirli bir pişme, ya da pişirilme süresi vardır. Bu süre dakika veya saat olarak zaman tanımlıdır. Adı üzerinde yemek, yapıldığı zaman yenilebilir olması gerekir. Bu yüzden, yapılan her çeşit yemeğin ideal olarak; kendine özel tadı, lezzeti, kokusu, görüntüsü ve bir kıvamı vardır. Yemeğin bu özelliklerini her zaman tutturabilmek ve her daim aynı tat ve lezzette (tekrarlanabilir) yemek yapmak için, yemeğin pişme/pişirilme süresi çok önemlidir.

Yemek pişirme başlangıç süresi nasıl tespit edilir? Ocak üzerinde tencere ile yemek pişiriyorsanız, en son yemeğe suyunu verdikten sonra, yüksek ısıda tencereyi bir defa fokur fokur kaynatıp ve tencere kapağını kapatarak, yemek pişme süresini başlatmış olursunuz. İşte bu an itibariyle saata bakarak, pişirilen yemeğin pişme süresini başlatmış olursunuz. Bazı yemek çeşitlerinde tencereyi fokurdadıp, tencere kapağını kapatmış olsanız dahi, tencereden buhar anında çıkmaz. Çünkü, tencerenin içindeki malzemenin özelliğine göre; malzemenin olması gereken iç ısısına ulaşması gerekir. Malzeme iç ısısına ulaştıktan sonra, tencereden buhar çıkmaya başlar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır