brüksel lahanası 25 dakikada pişer


Brüksel lahanası tencerede 25 dakikada pişer. Brüksel lahanası kullanılarak çok çeşitli yemeği yapılır. Bürüksel lahanası çorbasından böreğine varıncaya kadar, kırmızı veya beyaz etli, etsiz, kıymalı, sade olarak yemek yapımında kullanılır. Mutfaklarımızda en fazla pirinçli brüksel lahanası yemeği pişer. Brüksel lahanası yemeği, ocak üzerinde ve kısık ateşte 25 dakika gibi kısa sürede pişer. Brüksel lahanası istenirse, bütün ya da bölünerek pişirilebilir. Lahana temizlenmeden önce sirkeli su içerisine yatırılır. Ardından süzülür ve sararmış veya uygun olmayan yaprakları ayıklanır. Ardından, bütün olarak yemeği yapılacaksa; lahanın uç kısmı (iyi pişmesi için) bıçakla çizilir.

Brüksel lahanası semt pazarlarında dökme olarak kilo ile satılır. Marketlerde ise, 500-600 gr. ağırlığında paketlenmiş olarak satılır. İştahla yenilebilir şekilde brüksel lahanası yapmak için, karabiber, kimyon, sarımsak gibi baharatları kullanmak gerekir. Ayrıca, yemeği tatlandırmak için sumak ekşisi veya limon suyu kullanılmalıdır. Bazıları brüksel lahanası yemeğinin kokusunu ve tadını sevmezler. Oysaki; ölçüsünde, kıvamında kaliteli malzemeler kullanılarak yapılan brüksel lahanası yemeğine her insan burun kıvıramaz. Böylesi bir yemeği yapmak için, brüksel lahanasını seçerek alın.

Pirinçli brüksel lahanası nasıl yapılır: 600 gr. brüksel lahanası yıkanır, temizlenir ve tepesi artı işareti şeklinde çizilir. Birer adet havuç ve soğan doğranır ve beş kaşık yağ içinde kavrulur. Üzerine bir kaşık salça ilave edilir kavrulur. Ardından brüksel lahanası, 3.5 bardak sıcak su, bir kaşık pirinç, iki diş sarımsak, karabiber, kimyon, tuz ilave edilir ve karıştırılır. Tencere bir kez fokurdatılır ve kapağı kapatılır. Ocak iycene kısılır, yemek 25 dakika süre ile pişirilir ve ocaktan alınır. Brüksel lahanası yemeği, limon suyu veya sumak ile servis edilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır