5 dakikada fırın sütlaç yapımı


Evde 5 dakikada fırın sütlaç yapımı ve malzemesi: Ağızınızın tadı ile sütlaç tatmak istiyorsanız, sütlaçınızı yağlı sütle yapmanız gerekir. Ayrıca, sütlaca kıvam vermek için mutlaka mısır nişastası kullanın. En güzel sütlaç, fırın sütlaçtır. Resimde sütlacın yoğunluğunu göstermek için, kaymak tabakasını kasenin bir tarafına topladım. Lezzetine laf etmek görüntüsüne bakmakla olmaz elbet, tarifimi bir kez denemelisiniz derim.

Fırın sütlaç yapımı ve malzemesi; 1 litre süt,  birer Türk kahve fincanı ölçüsünde pirinç, mısır nişastası, su, bir yumurta sarısı, bir su bardağı toz şeker ve ayrıca bir su bardağı su. Bir bardak su ile pirinci suyunu çekinceye kadar haşlayın. Yumurta sarısı ve nişastayı bir fincan su ile çırpın. Sütü ve haşladığınız pirinci tencerede kaynatın.

Kaynamakta olan tencerenin içerisine şekeri ve yumurta ile çırpılmış nişastayı ilave edin, karıştırın. Tencere kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve ağır ateşte 5 dakika malzemeleri kaynatın. Süre bitiminde ocaktan alın ve kaselere boşaltın. Kaseleri fırın tepsisine dizin ve tepsi içine yeteri kadar su koyun. Üsten ısıtma ile sütlaçların üzerini kızartın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır