yeşil mercimek ile yapılan yemekler


Yeşil mercimek ile yapılan yemekler: Yeşil mercimek ile tencere ve fırın yemekleri yapılır. Yeşil mercimek tek başına kullanılarak çorbasından püresine, pilakisinden köftesine ve hatta salatasından böreğine kadar çok sayıda yemeği yapılır. Yeşil mercimek diğer gıda maddeleriyle ortak kullanılarak yemek çeşiti yönünden oldukça zengindir.

Yeşil mercimek tencerede, düdüklü tencerede, güveçte ve fırın kapları ile istenirse fırında pişirilebilir. Mercimek pişirilmezden önce ya ıslatılır, ya da haşlanır. Yeşil mercimek ıslatılırsa doğrudan pişirilir. Haşlanmış mercimeğin siyah renkli haşlama suyu, maalesef dökülmemesi gerekirken yemeğin rengini bozduğu için dökeriz.

Yeşil mercimek diğer bakliyat çeşitlerinde olduğu gibi yeni mahsul ise, çabuk pişer. Yıllanmış ve iyice kurumuş yeşil mercimek hem geç pişer, hem de lezzetli olmaz. Mercimek taneleri dolgunluğunu kaybetmiş, rengi kızıla dönmüş ve küçülmüş ise, o mercimek miadını doldurmuş demektir. Benzer mercimeklerle yapılan yemekler lezzetli olmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır