evde yapılan pide çeşitleri


Evde, fırında yapılan pide çeşitleri: Bir hamur işi çeşiti olan pide, mayalı hamur kullanılarak yapılır ve hamurun içerisine konulan iç harcın ismi ile anılır. Hamur yoğurulurken içerisine belirli ölçüde süt ve sıvı yağı ilave edilirse, pide piştikten sonra, kıpır kıpır yumuşacık olur. Pide kapalı ve açık olarak iki şekilde yapılır. Kapalı pide içerisinde iç malzeme görünmez, açık pide de ise, iç malzeme göz önündedir.


Pide çeşitleri: Kıymalı pide, kaşarlı pide, sucuklu pide, kuşbaşılı pide, kavurmalı pide, tavuklu pide, peynirli pide, yumurtalı pide, sucuklu kaşarlı pide, pastırmalı pide, kıymalı yumurtalı pide, mantarlı pide, patatesli pide, ıspanaklı pide, lorlu pide ve karışık sebzeli pidedir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır