kadayıf kullanılarak yapılan tatlı çeşitleri


kadayıf kullanılarak yapılan tatlı çeşitleri: Şerbetli tatlıların yapımında kullanılan kadayıf tel kadayıf, ekmek kadayıfı ve yassı kadayıf olarak üç çeşittir. Tel kadayıfın malzemesi un, süt ve sudur. Tel kadayıf, evlerde kesme kadayıf olarak yapıldığı gibi; akıtma yöntemiyle ticari olarak üretilip satılan kadayıf çeşitidir. Kadayıf ile yapılan tatlı çeşitleri isimlerini tatlının yapılış yönteminin özelliğine göre, ya da içerisine konulan iç harça göre alır.

Tel kadayıf tatlı çeşitleri: Sarma kadayıf, basma kadayıf, kaymaklı kadayıf, burma kadayıf, cennet kadayıfı, peynirli (künefe) kadayıf, kırma kadayıf, dolma (Erzurum dolma kadayıfı)  kadayıf ve billuriye kadayıf çeşitleridir. Kadayıf tatlısı için hazırlanan iç harç malzemesinde ceviz içi, fındık içi ve yeşil fıstık kullanılır.

Ekmek kadayıfını yapmak özel ustalık gerektirir, bu nedenle ekmek kadayıfı hazır olarak alınır. Ekmek kadayıfı sade veya yeşil fıstık, pudra şekeri ve kaymak ile dolması yapılarak tüketilir. Arap kadayıfı veya taş kadayıf olarak bilinen yassı kadayıf sade, ceviz içi, ya da yeşil fıstıkla dolması yapılarak tüketilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır