sarı ve beyaz patates nasıl kullanılır?


Sarı ve beyaz patates nasıl kullanılır? Pazar yerlerinde ve marketlerde sarı patates ve beyaz patates olmak üzere iki çeşit patates satılır. Patateslere renginden dolayı sarı patates, ya da beyaz patates adı verilmiştir. Patatesin kabuğu soyulduktan sonra, rengine bakarak hangi cins patates olduğunu anlarız.


Sarı patates çeşiti genellikle patates yemeklerinin yapımında kullanılır. Başta patates haşlaması, patates püresi, etli etsiz patatesle hazırlanan tencere ve fırın yemekleri, patates salatası, patates dolması, patatesli börek, patatesli çörek, patatesli mantı ve daha nice yemek çeşitleri.

Beyaz patates çeşiti mutfaklarda çoğunlukla, patates kızartması yapımında kullanılır. Beyaz patates de aynen sarı patateste olduğu gibi, kabuğu soyularak ortaya çıkan rengine bakarak anlaşılır. Soyduğunuz patatesin rengi açık renkli ise, patatesin beyaz patates cinsi olduğu anlaşılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır