yenilebilen yabani ot çeşitleri


Yenilebilen yabani ot çeşitleri yöreden yöreye isim farklılığı gösterse de, aynı otu farklı bir isimle tanıyabiliriz. Ayrıca, her bölgenin coğrafi şartları içerisinde yetişen ve o bölgeye ait olan yabani otları da mevcuttur. Yabani otların özelliğine göre, genellikle mutfaklarımızda değerlendirilir ve sofraya konur.


Yabani ot çeşitleri arasında halkımız tarafından fazlaca bilinen madımak, yemlik, ebegümeci, hardal, kazayağı, labada, şevketi bostan, ısırgan, yabanipa, stifno, kenger, çiriş, hodan, dede sakalı ve horoz ibiğidir. Bu otların salatası, kavurması, çeşitli yemeği, çorbası, böreği ve gözlemesi yapılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır