ev yapımı sucuklu yemekler, enfes


Sucuk ile yapılan yemekler veya ev yapımı sucuklu yemekler: Yemek yaparken et sucuğunu gerektiği yerde kullanmanız hayal gücünüzle sınırlı. Damak zevkinize uygun bulduğunuz çoğu yemeklerde et sucuğunu kullanabilirsiniz. Kayseri ve Afyon ilimiz sucuklarıyle ünlüdür. Bu illerimizde sucuk üreticileri kangal sucuk ve parmak sucuk diye bilinen iki çeşit sucuk üretirler. Kangal sucuk her damağa hitap eder, parmak sucuk baharatı bol ve acılıdır.


Resimde görünen ve Kayseri'de üretilen evlik sucuk diye anılan bu sucuğun tat ve lezzeti bambaşkadır. Evlik sucuk satış noktalarında fazlaca göze çarpmaz, Kayseri ili ve çevresi için üretilen bu özel yapım sucuğa o yörelerde ulaşabilirsiniz. Baharatı karar, sarımsağı yoğun olarak yapılmış evlik sucuğu tattıktan sonra, diğer sucukları zor beğenirsiniz.

Sucuk mutfaklarda tek başına kullanıldığı gibi, diğer yemeklerin yapımında katkı malzeme olarak kullanılır. Bu yemeklerden çörek, börek, pide, tost, sucuklu yumurta, ekmek, kuru bakliyat yemekleri, poğaça, makarna, kek, sucuklu çorba, sucuk ızgara, sucuk şiş, sucuklu patates, madımak, omlet, pizza, tart ve sucuklu menemeni ve daha nicelerini sayabiliriz.

Sucuk halka veya düz dilimlenmiş olarak tava içerisinde (ağır ateşte, ağızı kapalı olarak) en güzel kendi yağı ile pişirilir. Sucuğu pişirirken ocak üzerinde az tutarsanız yumuşak, çok tutarsanız sert olur. Ayrıca, sucuk kızartmanın ve yemeklerde kullanmanın bir çok püf noktası olduğunu ve zamanı geldiğinde söz edeceğimi belirtirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır