kuru bakliyatla yapılan yemekler

Kuru bakliyatla yapılan yemekler: Başta kuru fasulye, nohut, kuru börülce, kuru barbunya, yeşil mercimek olmak üzere tencerede, düdüklü tencerede, güveçte ve fırında pişirilir. Kuru bakliyat çeşitlerinin tek başına yemeği yapılacaksa, etli veya etsiz yapılabilir. Kuru bakliyat ürünlerinin mutfaklarımızda onlarca çeşit yemeği yapılır.

Bütün kuru bakliyat çeşitleri yemek yapılmazdan önce, çabuk pişmesi için su içerisinde bekletilir. Tencerede yemeği yapılacak kuru bakliyat çeşitleri, yemeğinin özelliğine göre, doğrudan pişirilir ya da bir ön haşlama işlemi yapılır. Düdüklü tencerede ise, ıslanmış kuru bakliyat doğrudan pişirilir.

Yeşil mercimeğin su içerisinde bekletilmesi, diğer kuru bakliyat çeşitlerinden farklıdır. Yeşil mercimek su içerisinde çabucak ıslandığı için, doğrudan yemeği yapılır. Ayrıca yeşil mercimek su içerisinde bekletilmeden de, ön haşlaması yapılarakta kullanılabilir. Nasıl mı, mercimek dişe dokunur sertliğe ulaşıncaya kadar haşlanır ve sonra yemeği yapılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır