en iyi köftelik kıyma nasıl olmalı


En iyi köftelik kıyma nasıl olmalı: Yaptığım köfte neden lezzetli olmuyor diyorsanız eğer, sorunun nedenini de bulmuşsunuz demektir. Çünkü, sözleriniz sizi köfte konusunda arayışa yönlendirecektir. Bir yerlerde yediğiniz köftenin tatdı damağanıza hala varlığını sürdürüyorsa, tatdığınız köfte, muhtemelen dana döş etinden çektirilen kıymadan yapılmıştır.

Izgara köfte kıyması özeldir, herhangi bir kıyma ile köfte yapılır, ama lezzetli olmaz. Dana'nın göğüs kısmına döş denir, işte bu kısımda bulunan et köfte için en uygun ettir. Döşün orta yağlı bölümünden iki kere çektirilen kıyma ile yapılan köftenin lezzetine doyum olmaz. Kasabınızdan köftelik kıymanızı bu şekide isteyin.

Diğer bir konu ise, köfte yoğururken ekmek içini fazla koymayın. Köfte içerisine konulan köfte harcı veya bayat ekmek içi, köftenin yağ ve suyunu üzerinde bir sünger gibi tutar. Bu da köftenizin iyi pişmesine ve yumuşaklığına sebep olur. Ayrıca, köftenizi kurutmadan pişirmenin bir yolunuda bulursanız, köfteniz yeme de yanında yat olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır