ev yapımı hoşaf ve komposto çeşitleri


Ev yapımı hoşaf ve komposto çeşitleri: Kurutulmuş veya taze meyvelerin su içerisinde haşlanıp tatlandırılmasıyle yapılan yiyeceklere hoşaf ya da komposto diyoruz. Hoşaf ve komposto arasındaki fark şu; hoşaf kurutulmuş meyvelerden, komposto ise taze "yaş" meyvelerden yapılır. Hoşaf ve komposto eliniz altında bulunan meyvelerin bolluğu kadar çeşitlidir. Hatta, bazı meyvelerin kabukları bile hoşaf ya da komposto yapmaya yeterlidir.

Hoşaf yaparken kurutulmuş meyveler su içerisinde bir süre dinlendirildikten sonra veya doğrudan haşlanır. Komposto ise; kompostosu yapılacak taze meyveler su içerisinde bekletilmez, doğrudan haşlanır. Elma, üzüm, kayısı, erik, armut, ayva ve vişne gibi meyvelerin hoşafı ve kompostosu yapılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır