1/2 kilodan 1.5 kiloya kadar mayalı hamur malzeme ölçüsü

Tabloyu büyütmek için üzerine tıkla.

1/2 kilodan 1.5 kiloya kadar mayalı hamur malzeme ölçüsü: Mayalı hamur yapımı un, su, maya ve tuz'un belirli ölçüde karıştırılıp yoğurulmasıyla elde edilir. Hamur yoğurulurken malzeme ölçüleri rastgele alınmaz. Üste bulunan mayalı hamur tablosu 500 gr. ila 1680 gr. aralığındaki ekmek hamurunu yoğurmak için gerekli diğer (un, su, maya ve tuz) malzeme ölçülerini vermektedir.

500 gr. ağırlığında mayalı hamur yoğurmak için; 300 gr. un, 195 gr. su, 6 gr. tuz ve 5 gr.'da hamur mayası gerekir. Tablo yoğurulacak hamur miktarına göre, diğer malzemeleri seçeneklerinize sunmaktadır. Verilen ölçü değerleri ile yoğuracağınız hamur miktarı ile tablodaki değer arasında, kullandığınız unun kalitesine (randımanına) göre küçük sapmalar gösterebilir.

Mutfakta hamur işleri sadece mayalı hamur ile yapılmaz. Çoğu hamur yemekleri mayasız hamur kullanılarakta yapılır. Yapılacak hamur işlerinin özelliğine göre hamurun kıvamı (sert ve yumuşak hamur gibi) farklı olabilir. İhtiyaca uygun hamurun kıvamı, kullanılacak su miktarı ile ilgilidir. Yumuşak hamur için, su miktarı artırılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır