fırında yapılan yemekler


Fırında yapılan yemekler: Evlerimizde bulunan fırın, her çeşit fırın yemeklerini pişirmeye uygundur. Bu yemeklerin başında (kek, börek, çörek, kurabiye dahil) hamur işleri , et yemekleri, tavuk yemekleri, balık yemekleri, sakatat yemekleri, pilav ve makarnalar gelir. Elbette, fırında yapılacak her çeşit yemeğin kendine özgü hazırlama ve pişirme yöntemi vardır.

Fırında yemek yaparken, ısıya dayanıklı çeştli boyutlarda kaplar kullanılır. Bu kaplar emaye, alümünyum, metal, seramik, silikon, porselen, borcam gibi ısıya dayanıklı malzemelerden üretilmiştir. Bu kapların yanısıra ısıya dayanıklı toprak tencereler de kullanılır. Piyasada topraktan üretilmiş farklı modellerde (toprak güveç, tencere gibi) fırın kaplarını bulabilirsiniz.

Fırında pişirilen bazı yemek çeşitleri pişirme kapları dışında yağlı kağıt, alüminyum folyo ve yanmaz fırın poşetlerine ihtiyaç duyar. Özellikle yağlı kağıt diye bilinen pişirme kağıdı, bir çok fırın yemeklerin pişirilmesinde kullanılır. Ayrıca kurabiye, çörek ve benzeri yiyeceklerin fırında pişirilmesinde tepsi tabanına yayılarak, tepsinin yağlanmadan kullanılmasını sağlar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır