etli yemek yapımında et nasıl kullanılır


Etli yemek yapımında et nasıl kullanılır? Etli yemeklerde parçalara bölünmüş kemikli et veya kuşbaşı doğranmış et kullanılır. Bu etler genelde kuzu eti, dana eti ya da kavurma olabilir. Yemekte kullanılacak etin seçimine bağlı olarak, et doğrudan kavrularak yemekte kullanıldığı gibi, bazen kullanılacak et önceden işlem yapıldıktan sonra kullanılır.

Kuzu eti çabuk piştiği için, ön işlem görmeden doğrudan kavrularak yemekte kullanılır. Dana eti veya diğer etlerin ızgara yapmaya uygun bölümleri (aynen kuzu eti gibi yumuşak olduğu için) hiç bir işlem yapmadan, kavrulmak suretiyle yemek yapımında kullanılır.

Sert olan etler geç pişerler, sert olan etleri yemekte kullanmak için, önceden düdüklü tencerede veya tencerede pişirilmesi gerekir. Tencerede sert etler 1 ila 1.5 saat sürede pişer. Bu pişirme işlemi etin durumuna göre önce kavrulup, ardından su verilerek pişirilir, ya da doğrudan su içerisinde haşlanır.

Resimde, kuşbaşı doğranmış kuzu eti ile yapılan etli nohut yemeğinin et, soğan ve salçasının nasıl kavrulduğunu görüyorsunuz. Dikkat ederseniz, tencerenin dış kısmında etler "kavrulmuş olarak" sıralanmış, yanında "kavrulmuş olarak" soğan ve tencerenin orta yerinde ise, salçanın kavrulmakta oduğunu görüyorsunuz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır