yemeklerde kullanılan baharat çeşitleri

Yemeklerde kullanılan baharat çeşitleri: Aktarlarda onlarca çeşit baharat satılır ve bu baharatların çoğunun adını bilmeyiz. Yemeklerde belli başlı baharat çeşiti kullanılır. Bunların başlıcaları karabiber, kırmızı pul biber, kekik, kimyon ve kuru nanedir. Mutfaklarda en fazla bu baharatlar tüketilir.

Bunların dışında ara sıra kullanılan baharatlar ise, çörek otu, çam fıstığı, damla sakızı, kuş üzümü, köfte baharı, karanfil, sumak, susam, tarçın, yeni bahar ve vanilyadır. İsimlerinden söz edilipte çok nadir kullanılan baharat çeşitleri ise, biberiye, defne yaprağı, fesleğen, hardal, safran, kapari, kakule, kişniş, köri, muskat, tarhun ve zerdeçaldir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır