tereyağı nasıl eritilir

Yemek yaparken tereyağı nasıl eritilir? Bilirsiniz çoğu yemek tarifleri yağı eritin komutuyla başlar. Yemek içerisinde katı veya sıvı yağlar kullanılır. Katı yağlar deyince başta tereyağı ve margarinler gelir. Sıvı yağlar deyince, başta zeytinyağı ve diğer bitkisel yağlar gelir. Bir porsiyon yemek içerisinde 25 gr. yağ kullanılır. Bu ölçü artar veya azalır, ailenin yemek alışkanlıklarına bağlı bir şey.

Yemek yapmaya başlandığında soğuk tencere içerisine yağ konur ve ardından ocak yakılır. Kızgın tencere içerisine yağ konursa, muhtemelen yağın bir kısmı yanacak ve bu yanma da yemeğin tadını bozacaktır. Tereyağı eritilirken ısı ile sıvı hale geçmesinin ardından köpürmeye başlaması, yağın eridiğini gösterir. Tereyağı köpürdükten sonra yanma aşamasına geçer.

Zeytinyağı veya bitkisel yağlar tencere içerisine konulurken farkettiyseniz, su gibi akışkan değillerdir. Her iki yağ çeşitinin kendilerine özgü yoğunlukları vardır. Tencere içerisine konulan sıvı yağlar, ısı karşısında akışkan hale geçtiklerinde ısınmış demektir. İşte bu aşamada yağ içerisine istediğiniz malzemeyi ilave edebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır