Tavuk eti nasıl marine edilir. Bilindiği gibi, beyaz et sınıfına giren tavuk eti zaten yumuşak ettir. Etlerin marine, yani terbiye edilmesindeki esas amaç; çeşitli terbiye malzemeleri kullanılarak etin yumuşatılmasıdır. Bu bakımdan tavuk eti, daha çok yumuşatılmasından ziyade tatlandırılması amacıyla marine edilir. Ayrıca, marine edilen tavuk eti pişirildiğinde daha da yumuşak olur. Tavuk yemek yapımında nasıl kullanılacaksa; bütün, parça veya çeşitli şekillerde (kuşbaşı, şerit gibi) doğranmış olarak marine edilir. Tavuk etini marine etmek için; sıvı yağ, yoğurt, süt, salça, karabiber, kimyon, öğütülmüş kırmızı biber ve tuz kullanılır. Ete aroma versin diye, soğan ve sarımsak suyu da terbiye sosuna ilave edilir.