evde balık pişirme yöntemleri

Evde balık nasıl pişirilir, pişirme yöntemleri: Mutfaklarımızda balık pişirme yöntemleri şunlardır; ızgara yapma, tavada kızartma, fırında ve ocak üzeri tencerede pişirmedir. Eti yağlı olan balıklar genellikle mangalda, elektrikli ızgarada veya ocak üzeri ızgara üzerinde pişirilir. Balıklar ızgara üzerinde bütün, fileto veya parçalara bölünüp şişe takılarak pişirilir.

Balık tava dediğimiz yöntemle de balık, az yağ içerisinde tavada kızartılır. Bu yöntemele balıklar, bütün veya dilimlenerek tava içerisinde kızartılır. Balıklar kızartılırken tava yüzeyine yapışmaması için un, mısır unu veya her ikisinin karıştırılmasıyle balık yüzeyi unlanır ve tava içerisinde kızartılır. Ayrıca balık, bol yağ içerisinde çeşitli bulamaçlara bulanarak yağ içerisinde de kızartılabilir.

Balıklar çeşitli sebzeler kullanılarak pişirilmek istenirse, pişirilecek yemeğin özelliğine göre, fırın içerisinde veya ocak üzerinde tencerede pişirilir. Bu yemeklerin başında balık buğulaması, balık çorbası, balık pilakisi ve balık güveçtir. Fırın içerisinde balık bütün veya dilimlenmiş olarak, çeşitli sebze katkılarıyle yağlı kağıt içerisinde fırında da pişirilebilir

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır