pide çeşitleri



Bir hamur işi çeşiti olan pide, mayalı hamur kullanılarak yapılır ve hamurun içerisine konulan iç harcın ismi ile anılır. Hamur yoğurulurken içerisine belirli ölçüde süt ve sıvı yağı ilave edilirse, pide piştikten sonra, kıpır kıpır yumuşacık olur. Pide kapalı ve açık olarak iki şekilde yapılır. Kapalı pide içerisinde iç malzeme görünmez, açık pide de ise, iç malzeme göz önündedir.

Pide çeşitleri: Kıymalı pide, kaşarlı pide, sucuklu pide, kuşbaşılı pide, kavurmalı pide, tavuklu pide, peynirli pide, yumurtalı pide, sucuklu kaşarlı pide, pastırmalı pide, kıymalı yumurtalı pide, mantarlı pide, patatesli pide, ıspanaklı pide, lorlu pide ve karışık sebzeli pidedir.