krema peyniri nasıl yapılır


Süt kreması peyniri, evlerde pratik olarak; süt kreması'nın ısıtılarak, limon suyu ile kestirilmesiyle yapılır. Bu iş için, marketlerde satılan (kağıt kutu içerisindeki) süt kremaları ihtiyacınızı karşılar. Süt kreması kestirilir, suyu süzülür ve elde edilen krema peyniri kahvaltılarda veya atıştırmalık olarak, ekmek dilimlerine sürülerek yenir. Krema peynir'inin başka özelliği ise, kedi dili pastası yapımında kullanılır. Hani, adından çokça laf edilen tiramisu pastası var ya, bunun yerlisinin yapımında mascarpone peyniri yerine, bizim krema peyniri kullanılır. Denerseniz, ne kadar başarılı olduğunu görürsünüz.

Krema peyniri nasıl yapılır? Size hem kolaylık, hem ekonomik olsun diye, 400 ml. yani; iki küçük kutu süt kremasından krema peynirin nasıl yapıldığını tarifliyeceğim. Şöyle, tencereye 200 ml. ölçüsünde iki kutu kremayı boşaltın. Tencereyi ocak üzerine alın, orta ateşte kremayı ısıtın. Krema kaynamaya başlayınca  tencere'ye bir çorba kaşığı dolusu limon suyu ilave edin, karıştırın ve ocağı söndürün. Krema soğudu zaman, bir bez torbaya veya bir beze koyun. Torbayı kevgire koyun, kevgirin altına bir kap koyun ve dolaba kaldırın. Bir tam gün, suyunu süzdürün. Su salması kesildiğinde, krema peynirinizi bir kaba alın ve kullanın. Buzdolabında iki haftadan fazla saklanabiliyor.