kereviz çorbası nasıl yapılır


Kereviz çorbası taneli veya ezme olarak yapılır. Kereviz çorbasının lezzetini artırmak için yer elması, havuç, patates ve mevsimsel sebzeler katılabilir. Kereviz çorbası yapımında istenirse tavuk eti, ya da dana eti kullanılabilir. Yapılan kereviz çorbası yoğurtlu, sütlü veya yumurta sarılı terbiye edilebilir. Çorbayı tatlandırmak için dereotu, maydanoz, sarımsak, muskat ve diğer baharat çeşitleri (karabiber, pul biber, kuru nane, kimyon vs. gibi) kullanılabilir. kereviz çorbası yapımında et suyu veya tavuk suyu kullanılabilir. Diğer sebze çorbalarında olduğu gibi, kereviz çorbasının kıvamını artırmak için buğday unu kullanılır. Bilirsiniz un çorba içerisinde bağlayıcılık görevi yapar.

Kereviz çorbası nasıl yapılır? Resimde gördüğünüz kereviz çorbası kereviz, patates, havuç ve yer elması kullanılarak yapılmıştır. Toplam ağırlığı 700 gr. olan sebzeler soyulup rendelenmiştir. Altı kaşık zeytinyağı içinde sıra ile bir soğan, bir kaşık un ve yarım kaşık domates salçası kavrulmuştur. Üzerine rendelenmiş sebzeler, altı bardak sıcak su ilave edilmiş ve kısık ateşte 15 dakika süre ile pişirilmiştir. Ardından sebzeler blenderden geçirilmiş, karabiber, pul biber, kuru nane ve tuz ile tatlandırılmıştır. Kereviz çorbası terbiye yapmak istenirse; sebzeler piştikten sonra terbiye edilebilir. Kerviz çorbası terbiye malzemeleri; yoğurt, yumurta ve un veya yumurta sarısı, un ve limon suyu, ya da süt ve undur.