güveçte tavuk rosto


Tavuk göğsü ile toprak güveçte tavuk rosto yapımı gayet kolay. Yapmanız gereken, istediğiniz miktarda derisi alınmış tavuk göğsünü tederik etmek ve ardından tavuk göğsüne şekil vermektir. Bildiğiniz gibi, pişmiş etin dilimlenmiş yemeğine rosto denir. Tavuk göğsü doğrudan dilimlenir, fakat et pişirildiğinde şekli bozulur. Tavuk göğsünü şekli bozulmadan dilim dilim doğramak için, etin sertleştirilmesi gerekir. Bunun yolu da, eti haşlamaktan geçer. Et haşlamazdan önce rulo haline getirilerek şekil verilir. Tavuk göğsü rulo yapılarak iple bağlanır ve çeşitli yerlerinden delinir.

Güveçte sebzeli tavuk rosto nasıl yapılır? Tavuk göğsü rulo yapılır ve ip kullanılarak bağlanır. Rulo yapılmış et bir çok yerinden delinir ve 20 dakika süre ile su içinde haşlanır. Ardından soğuk su içinde soğutulur ve istenilen kalınlıkta dilimlenir. Dilimler güveç kabına konur ve yan boşluklarına konserve garnitür sebzeler ilave edilir. Sebzelerin üzerine baharatlar, tuz ve üzerini kapatacak miktarda kaynar su ilave edilir. Tereyağında salça kavrulur, az su ile inceltilir ve güvecin üzerine dökülür. Güveç, önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırına açık olarak sürülür ve 30 dakika pişirilir. Ardından patates püresi veya çeşitli pilav eşliğinde sofraya konur. Tavuk rosto yemeğine karabiber, kekik, pul biber gibi baharatlar yakışır. Siz arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.