tavuk şiş nasıl pişirilir



Tavuk budu veya tavuk göğsünden hazırlanan marine edilmiş tavuk şiş, en güzel kömürlü mangal üzerinde pişirilir. Kömürlü mangal kullanmak her daim mümkün olmadığına göre; bunun yerine ocak üzerinde kullanılan döküm ızgara tava, elektrikli barbekü ve grill tava kullanılabilir. Zorda kalındığında teflon tavalarda aynı işi görür.

Tavuk eti terbiye sosuna yatırıldıktan sonra, buzdolabında "2 ila 24 saat arasında" dinlendirilir. Dinlenmiş et şişlere dizilerek pişmeye hazır hale getirilir. Ardından ızgara kızgın durumda ısıtılır ve üzeri ayçiçeği yağı veye benzer sıvı yağ ile yağlanır. Şişlerin üzerine hafif tuz ekilir, ızgara üzerine dizilir ve aynen resimde göründüğü şekilde pişirilir.