tavuk marinesi



Bütün halde tavuk veya tavuğun parçalanmış ürünleri gerektiğinde marine "yani, terbiye" edilerek ızgarada, tavada kızartılabilir ve tencerede fırında pişirilebilir. Tavuk marinesi için kullanılacak malzemelerin kesin tanımı ve ölçüsü yoktur. Kişinin veya ailenin damak zevkine uygun olarak, tavuk marinesi için hazırlanacak sosta her çeşit baharat kullanılabilir.

Tavuk marinesi nasıl yapılır. Başta sıvı yağ olmak üzere süt veya yoğurttan biri, domates salçası, biber salçası, soğan, sarımsak suyu, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon ve tuz ile sos hazırlanır. Hazırlanan bu sos bütün tavuğun içine ve dışına sürülür. Parça tavuk ürünleri ise, bu sos içine bulanarak en az iki saat bekletildikten sonra kullanılabilir.