enginar nasıl pişirilir



Enginarın etli veya etsiz yemeği ile birlikte çorbasından salatasına kadar çok çeşitli yemeği yapılır. Enginar yemek çeşitlerini buradan görebilirsiniz. Enginar mevsimsel olarak mart ve haziran ayları arasında yetişmesine rağmen, nerdeyse yılın bütün aylarında "sera ürünü olarak"piyasada bulunabilir. Enginar derin dondurucuda saklanabilir. Bu süre 6 ayı geçmemelidir.

Zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir. İhtiyaç ölçüsünde enginar, soğan, patates, havuç, iç bezelye, iç bakla, zeytinyağı, su ve tuz kullanılarak pişirilir. Yemek yapımında enginar bütün veya parça olarak kullanılır. İstenirse enginar yemeğinin kıvamını artırmak için un kullanılabilir. Pişmiş enginar yemeğinin üzerine dereotu serpilebilir. Enginar tencerede, ağır ateşte 3 bardak su ile 70 dakikada pişer.