bulgur çeşitleri



Piyasada bulgurun yapıldığı buğdayın renginden adını alan, iki çeşit bulgur vardır. Bunlar sarı bulgur ve esmer bulgurdur. Bulgurun rengi ister sarı olsun, ya da esmer olsun fark etmez, her iki çeşit bulgur ile bulgur yemekleri yapılır. Bulgur mutfaklarda tek başına veya diğer gıda maddeleriyle ortak kullanılarak çok çeşitli yemek yapımında kullanılır.

Bulgur çeşitleri şunlardır: pilavlık bulgur, iri pilavlık bulgur, içli köftelik bulgur, çiğ köftelik bulgur, kepekli pilavlık bulgur ve şehriyeli bulgurdur. Bu bulgur çeşitleri sarı veya esmer buğday kullanılarak yapılır. Bulguru sınıflandıran özellik, bulgurun tane iriliğidir. Örneğin; kısır veya çiğ köfte ince taneli bulgurdan yapılır. İçli köfte orta taneli bulgurdan yapılır.