evde kullanmak için ızgara seçimi


Evde kullanmak için ızgara seçimi: Hele de apartman koşullarında yaşıyorsanız, kapalı mekanlarada ızgara kullanmak birçok soruna yol açar. Izgara yapmaktan da vazgeçemeyeceğimize göre, sorunun çözümü kullanabileceğimiz ızgaraların seçimini doğru yapmaktan geçer. Izgara alırken seçimimizi doğru yaparak, bize en uygun ızgarayı satın almalıyız.

Piyasada ızgara çeşitinden daha bol ne var ki; elektrikli ızgaralar, gazlı ızgaralar ve ocak üzerinde kullanılabilen alüminyum, metal malzemeden üretilmiş grill tavalar seçeneklerden bir kaçı. Resimde görünen ve ocak üzerinde çalışan döküm tava mutfaklarda gayet kullanışlı. Gazlı ızgara ve elektrikli ızgaraların ısıtma tertibatlarının açık olanları mutfaklar için uygun değildir.

Elektrikli ızgara satın alırken su hazneli, rezistansı (ısıtıcı tertibatı) kapalı veya üsten ısıtmalı ızgaraları tercih etmeliyiz. Bu tip elektrikli ızgaralar satış yerlerinde dumansız elektrikli barbekü adı altında satılıyor. Ne var ki, ızgara yaparken çevreyi kirletmemek her zaman mümkün olmuyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır