yumurta yemekleri



Yumurta tatlısından tuzlusuna, sebze yemeklerinden hamur işlerine kadar, çeşitli yemeklerin yapımında kullanılır. Yumurta tek başına kullanılarak çok sayıda yemeği yapılır. O kadar çok omlet çeşiti var ki, saymakla bitmez. En basiti, haşlanan yumurtanın üç çeşit "katı yumurta, kayısı yumurta, rafadan yumurta" kıvamı vardır.

Yumurta ısıdan çok çabuk etkilendiği için haşalamsı, yemeklerinin yapılması veya diğer yemeklerin yapımında kullanılması dikkat gerektirir. Hani bir söz vardır "yumurta kırmasını dahi beceremez" beceriksizler için söylenir. Bu sözün söylendiği kadar yumurta kırmak kolay değildir. Özellikle kırılmış yumurtanın yemeğini yapmak, hiçte kolay değildir. Çünkü, nasıl yapıldığını öğrenmek gerekir.