salata çeşitleri



Elimizde bulunan yabani ot ve sebzeleri kullanarak yüzlerce çeşit salata yapmamız mümkün. Salata çeşitinin sınırı hayal gücünüze bağlı, mevsimsel sebzelerle birlikte diğer yiyecekleri birleştirip sofraya nefis salatalar konabilir. Yapılması gereken neyin nerde ve nasıl kullanılacağı ile ilgili.

Salatalar çiğ sebzelerle yapıldığı gibi, sebzeler ızgara yapılarak, ya da buharda pişirilerek yapılır. Hazırlanan salatalar balıklı, tavuklu, etli, makarnalı, yoğurtlu, mayonezli, bulgurlu, mercimekli, peynirli, nohutlu, pirinçli, mısırlı, fasulyeli, havuçlu, patatesli, enginarlı, patlıcanlı, biberli, domatesli ve kerevizli olabilir.

Salata yapımında marul, kıvırcık, taze nane, roka, kuzu kulağı, pancar yaprağı, ıspanak, maydanoz, soğan, domates, biber, havuç, lahana, turp, mantar, mısır, semiz otu, çiriş otu ve ebe gümeci gibi sebze çeşitleri ve otlar kullanılır. Ayrıca her salata için zeytinyağı, limon suyu ve çeşitli baharatlarla sosu hazırlanır.